A romák helyzete javítása Szerbiában
2014.02.20.

A Tartományi gazdasági, foglalkoztatási és a nemek közötti egyenlőség titkársága a romák helyzetének javítása a Szerb Köztársaságban témájú összejövetelt szervezett a Vajdasági AT nagytermébe. Az összejövetel 2014.2.20-án volt megtartva.

52_1.jpg

Összejövetelen jelen voltak a központi kormányzat, tartományi, önkormányzati szervek, nem kormányzati szervezetek és a nemzetközi szervezetek akik bemutatták a terveit és céljait az intézmények befolyásolása érdekében és szisztematikus és fenntartható döntést és megoldások létrehozását a problémákkal kapcsolatban amellyekkel a roma nemzeti kisebbség szembesít Szerbiában. Az összejövetelen részt vettek a Szabadkai városi szociális munkaközpont képviselÅ‘ji is: igazgatója Dijana Prćić; gyermekek és fiatalok védelmével foglalkozó szolgálat vezetÅ‘je Vesna Margaretić; és a felnÅ‘ttek és öregek védelmével foglalkozó szolgálat vezetÅ‘je Jelena Zimonjic.

A szociális védelmi rendszerrÅ‘l és a gyermek koldulás problémáról az összejövetelen beszélt Rada Mitrovic, Tartományi szociális védelmi intézet igazgatója és Milan Samardžija, a Köztársasági szociális védelmi intézet képviselÅ‘je – a szakmai munka értékelési osztályról.

52_2.jpg