Održana je manifestacija „Različiti, a isti“
01.06.2016.

U cilju skretanja pažnje na potrebe ranjivih kategorija stanovništva, na Trgu slobode dvanaestu godinu za redom održana je manifestacija „Različiti, a isti“, 01.06.2016.godine. Manifestacija je okupila oko 150 učesnika, a ulozi domaćina ove godine je bio Dom za decu sa smetnjama „Kolevka“, Manifestacija „Različiti, a isti“ nastala je pre više od jedne decenije, kada su OISÅ  „Žarko Zrenjanin“, Å kolski centar „Dositej Obradović“ i Gerontološki centar došli na ideju da kreativan rad svojih štićenika i korisnika prikažu sugrađanima kroz organizaciju istomene prodajne izložbe i tako doprinesu njihovoj većoj vidljivosti. Od prošle godine, među učesnicima manifestacije su i korisnici Doma za decu sa smetnjama „Kolevka“.

153_1.jpg 

Program je otvorio državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević koji je bio i jedan od pokretača ideje da se prikazivanjem različitosti utiče na prevazilaženje predrasuda prema ranjivim kategorijama stanovništva i oda priznanje zaposlenima u ustanovama koje se  bave njihovim zbrinjavanjem.

U okviru programa, održane su kreativne radionice posvećene tehnici origami, oslikavanju magneta i radu sa vunom u kojima su učestvovali kako đaci i korisnici ustanova organizatora, tako i zainteresovani građani.

Ispred Centra za socijalni rad Grada Subotica prisustvovala je Nada Vereš, dipl.psiholog, Rukovodilac Centra za savetovanje i podršku porodici.